Tuesday, March 30, 2010

Mirund

Mirund fiecare dintre cele trei lame evoca un Inger
Lama 14 Temperance, evoca un Inger solar reprezentat prin Arhanghelul Rafael. Lama 14 simbolizeaza fortele spiritului si sufletului (7+7) inchide cel de al doilea nivel.
(Ai in Tarot cele trei nivele :
Spirit: I II III IV V VI VII
Suflet: VIII VIIII X XI XII XIII XIIII
Corp : XV XVI XVII XVIII XVIIII XX XXI.
Fiecare nivel este compus din 7 lame care simbolizeaza etapele evolutiei spirituale umane. Ca sa putem intelege diverse stadii ale acestei evolutii trebuie sa luam in considerare cele trei nivele simultan ,pentru ca transformarea se produce atat pe plan spiritual, suflet si fizic. Ex : I, VIII, XV … etc.. Nici una dintre cele trei nivele nu poate fi analizata separat pentru ca fiecare dintre ele au repercursiuni asupra celorlalte).
Diavolul incepe al treilea nivel cel al corpului. Daca te uiti cu atentie coarnele diavolului cu urechile si barba reprezinta pentagrama inversa a lamei V- Papa. Pe frunte are o pentagrama alba, dovada ca omul a evoluat, cu toate ca este vorba de instinctele cele mai joase care il caracterizeaza. Aripile sunt de culoare bleu dovada ca a fost creat de gandirea negativa umana, reprezinta Nebunul care este atras de lumea materiala, de vicii, instinctele cele mai joase, pe care vrea sa le domine.
Lama XX este reprezentata printr-un Serafim de foc, care este trimisul lui Dumnezu pentru a transmite mesajul divin.
In ceea ce priveste asocierea lamelor, in momentul in care apar intr-un tiraj trebuie sa ii seama de locul unde este asezata lama: in pentru sau contra.
Daca este in « contra » seminficatia lamei este inversa valorii sale. In pentru lama XIV semnifica continuitate, in contra semnifica ruptura.
Asocierea lamei XX cu celelate doua indica in general o personalitate publica, cunoscuta insa mesajul pe care il delivreaza depinde numai de tirajul care ti se cere : profesional , relational sau finaciar si bineinteles de pozitia lamelor..

1 comment:

Anonymous said...

Yash,

Iti multumesc pentru timpul acordat. De fiecare data invat cate ceva nou de la tine. Eu nu cunosteam toate aceste subtilitati despre lamele de Tarot.

Multumesc inca o data.
Numai bine!